Welkom op de site van Camping

VVE De Neswaarden.

Algemene informatie

Camping VVE De Neswaarden is een recreatiestrook gelegen in de Bommelenwaard. De strook bevindt zich op een schiereiland in de Afgedamde Maas en direct aan recreatieplas Het Esmeer. Deels aan de jachthaven en deels aan recreatiepark Het Esmeer. De recreatieplas biedt mogelijkheden tot watersporten zoals surfen, vissen, zeilen en zwemmen. Tevens is er een mogelijkheid tot aankoop van een kavel tot een compleet ingericht chalet.

Het badstrand De Neswaarden bevindt zich in de gemeente Zaltbommel binnen de provincie Gelderland en bestaat uit een langgerekt stand met daarachter een brede ligweide. Op de ligweide is een ruim opgezet gebouw met toiletten en douches. Tevens bevind zich op ligweide een geheel nieuwe speeltuin. Het Esmeer staat in verbinding met de Afgedamde Maas.

De Afgedamde Maas is een riviertak tussen Maas en Waal. De rivier ligt op de overgang van het rivierenlandschap naar de delta, van oost naar west de Bommelerwaard, het Land van Heusden en Altena en de Biesbosch. Met de afdamming van dit deel van de getijdenmaas, ruim een eeuw geleden, behoort deze riviertak tot een van de cultuurhistorisch waardevolle elementen van de waterstaat. Het waterbekken heeft tevens een functie voor de drinkwaterwinning.

 

Luchtfoto

 

Door de ligging van het schiereiland in de Afgedamde Maas is de recreatieplas het Esmeer, een lust voor waterliefhebbers. Sportvissers vooral door het vele viswater in de directe omgeving. Door de grootte van het meer zijn er mogelijkheden voor watersporters, zoals varen, surfen en zeilen.

Recreatiestrook De Neswaarden, voorheen bekend als camping de Maasplas, is inmiddels voor een groot deel particuliereigendom. Hieruit is de oprichting van VVE De Neswaarden ontstaan. De recreatiestrook beschikt over 50 kavels ieder tussen de 220 en 300 vierkante meter.

Er zijn nog diverse plaatsen te koop.

 

Strand

De toegang tot het strand is gratis. Er is geen toezicht op het strand, maar er is wel een reddingsband aanwezig. De begrenzing wordt aangegeven door een drijflijn en er is een apart deel voor zwemmen en surfen. Bij de ingang van de zwemlocatie staat een informatiebord over het zwemwater.

Er geldt een verbod voor honden

De Afgedamde Maas staat onder invloed van het lozingsprogramma van de Haringvlietsluizen en het getijdenverloop op zee. Door het getijdenverloop veranderen de waterstanden continu.